به چه محصولاتی ارگانیک میشه گفت؟

محصولات ارگانیک به محصولاتی گفته میشود که در فرآیند کشت، پرورش و تولید آنها از هر گونه مصرف کود، سموم شیمیایی و هر نوع محصولات شیمیایی سنتی استفاده نشده و تولید کنندگان محصولات ارگانیک تلاش میکنند که به صورت طبیعی و بدون ایجاد آلودگیهای محیطی و در راستای سلامت مصرفکنندگان این محصولات را پرورش بدند. در تولید محصولات ارگانیک از روشهای کشاورزی و دامداری سنتی و بیولوژیکی استفاده میشود که به حفظ محیط زیست هم کمک میکند. همچنین، محصولات ارگانیک معمولاً دارای کیفیت و طعم بهتری هستند، زیرا از خاک حاصلخیز و روشهای کاشت بهینه بهرهبرداری میکنند. البته محصولات ارگانیک تنها به مرکبات و مواد غذایی محدود نمیشه. محصولی که بدون دخالت هیچ گونه دخالت در روند طبیعی رشد میکنه محصولات ارگانیک نام داره و محصولاتی که با حداقل استفاده از کود شیمیایی رشد کرده، محصولات طبیعی نام دارند. متاسفانه در بسیاری از فروشگاه ها به علت عدم دانش فروشنده، محصول طبیعی با قیمت محصول ارگانیک به فروش میرسد. البته میزان و درجه ارگانیک بودن محصولات در کشورهای مختلف متفاوته. معمولا محصولات ارگانیک قیمت بالاتری نسبت به محصولات طبیعی دارند. در ادامه نکاتی به شما خواهیم گفتن که بتوانید با اطمینان خاطر خرید خود را انجام دهید. محصولات ارگانیک با محصولات طبیعی متفاوتند.شاید براتون جالب باشه که بدونید تب استفاده از محصولات ارگانیک در ابتدا از اروپا شروع شد. بیشترین تولید کنندگان محصولات ارگانیک در فرانسه و بیشترین مصرف کنندگان در آلمان بودند. با توجه به رشد متقاضیان در سراسر جهان، شمارش بیشترین متقاضی کمی سخت شده. در کشور ما هم در سالهای اخیر توجه بسیار زیادی به محصولات ارگانیک شده و شرکت طبیعت پیکر، در این مقاله تمامی خواص و نکات مهم را به شما تقدیم خواهد کرد.
فاقد مواد نگه دارنده
چرا باید هزینه بیشتری پرداخت کنیم و از محصولات ارگانیک به جای محصولات طبیعی استفاده بکنیم؟ چه مزیت یا برتری نسبت به محصولات طبیعی دارند؟ در محصولات طبیعی میزان کمتری از کود شیمیایی یا مواد شیمیایی در فرایند پرورش محصولات استفاده شده درحالی که در محصولات ارگانیک تمام این مواد شیمیایی به صفر میرسد. انسان از زمانهای گذشته به فکر ذخیره کردن منبع غذایی خود برای روز مبادا بوده. یکی از مشکلات ذخیره کردن مواد غذایی احتمال فاسد شدن هست ولی انسان به مرور یاد گرفت که برای حفظ و ماندگاری مواد غذایی میتونه اونها را به روشهای طبیعی مثل نمک زدن برای مدت طولانیتری نگه داره. با گذشت زمان و افزایش بیرویه جمعیت انسان ناچارا باید به فکر راه های دیگه ای برای نگهداری مواد غذایی باشه. امروز از مواد شیمیایی برای کنترل و نگهداری غذاهای آماده، کنسرو ها، انواع خوراکی و تنقلات و یا حتی در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده میشود؛ منتها حفظ و نگهداری مواد غذایی با استفاده از مواد شیمیایی، ضررهای فراوانی به مرور زمان و با استفاده بلند مدت برای بدن انسان به وجود میاره. کبد، عضوی از بدن که وظیفه سم زدایی را به عهده دارد، تا حد بسیار زیادی میتواند سموم مختلف را از بدن دفع کند. ولی زمانی که این مواد به صورت مرتب به بدن وارد میشود، کارکرد کبد به مشکل میخورد و نمیتواند به مقدار لازم سموم را از بین ببرد. همچنین طبق یافتههای جدید، استفاده مکرر از مواد غذایی حاوی نگه دارنده در طول زمان ممکن است بیماریهای آسم و آلرژی را تشدید کند. برخی از مواد نگهدارنده میتوانند باعث مقاومت آنتیبیوتیکی در باکتریها شوند که این امر ممکن است باعث کاهش کارایی آنتیبیوتیکها در درمان بیماریهای عفونی شود. محصولات ارگانیک همانطور که گفته شد، فاقد هرگونه مواد نگهدارنده هستند که این امر میتواند از بروز بسیاری از بیماریها در بدن جلوگیری بکند

تغییرات ژنتیکی
اگر به تنقلات نمکی یا انواع محصولات کارخانه ای علاقه زیادی داشته باشید احتمالاً با این نوشته بر روی پاکت این محصولات مواجه شدید که این محصول دارای افزودنی یا اصلاح ژنتیکی میباشد. از اونجایی هم که اسم ترسناکی داره معمولاً با کوچکترین سایز نوشتاری رویبستهبندی این محصولات چاپ میشه. تغییرات ژنتیکی در مواد غذایی به معنای دستکاری ژنتیکی یا تغییر دادن ترکیب ژنتیکی مواد غذایی است. تغییرات ژنتیکی ممکنه باعث تغییر در طعم، بو، رنگ و قوام مواد غذایی بشه ولی در برخی موارد، تغییرات ژنتیکی ممکن است باعث ایجاد موارد ناخواسته و غیرمنتظرهای در محصولات غذایی شود. اگه عبارت اصلاح ژنتیکی را در گوگل سرچ بکنید، انواع تیتر هایی به شما نمایش داده میشه که همشون از سرطان زا بودن این محصولات خبر میدهند خیلیها هم مدعی شدند که استفاده مکرر از این محصولات باعث ایجاد آلرژی و آسم در بدن میشه. همچنین باعث میشه عملکرد آنتی بیوتیک در بدن مختل بشه و انواع واکسنها و ویروسهایی که به بدن وارد میشود، ایمنی لازم را نداشته که خودش بیماریهای فراوانی در بدن ایجاد میکند. اگه به صورت واقعگرایانه به این مسئله نگاه کنیم، هنوز این موارد توسط مهندسان ژنتیک به درستی اثبات نشده ولی هیچ کدام از متخصصین منکر ضررهای فراوانی که ممکن است در دراز مدت به وجود بیاید نیست. بسیاری از مهندسان ژنتیک حتی محصولات ارگانیک را به مردم پیشنهاد میکنند. هرچه باشه خطای انسانی بسیار احتمال بیشتری نسبت به خطاهایی که مادر طبیعت میتواند مرتکب بشه دارد. امروزه در تمامی جوامع در فروشگاههای بزرگ محصولات ارگانیک تقاضای بیشتری نسبت به محصولات کارخانهای دارند حتی با وجود اینکه قیمت بالاتری نسبت به سایر این محصولات دارند

طعم بهتر
هر چه بشر بیشتر در تلاشه که بتونه با کمک افزودنی و اصلاح ژنتیکی طعم بهتری به محصولات و مواد غذایی وارد بکنه تا بتونه در عرصه رقابت بر سایر رقبا پیروز بشه اما متاسفانه این تلاش معمولا با شکست روبرو میشه. تجربه ی بسیاری از مصرف کنندگان ثابت کرده محصولات ارگانیک طعم بهتری نسبت به سایر محصولات با مواد افزودنی داره که البته این مورد بیشتر هم در خصوص مرکبات صدق میکنه. انگار طبیعت هوش بیشتری در حدس زدن ذائقه انسانها داره و معمولا طعم گوارا تری را برای انسان فراهم میکنه. البته برای همه واضح هست که هدف از افزودنیها و طعم دهنده ها تنها به منظور خوش طعم کردن مواد غذایی نیست بلکه برای پنهان کردن طعم نامطلوب بسیاری از موادی هست که در فرایند تولید استفاده میشود. شاید هنگام خرید محصولات فرآوری شده سعی کنیم خودمونو با مهر وزارت بهداشت و اینکه این محصولات زیر نظر بهداشت تولید میشوند قانع بکنیم ولی در حقیقت بسیاری از این محصولات در دراز مدت ممکن است تاثیرات خودشونو به ما نشون بدهند. قطعاً یک جعبه پرتقال دستکاری شده ژنتیکی شکل زیباتری را به ما نشون میده ولی به نظرتون همون طعم در هنگام خوردن در ما ایجاد میکند؟

چرا باید به داشتن گواهی ارگانیک این محصولات دقت کنیم؟
محصولات ارگانیک با رعایت استانداردهای خاص تولید میشوند و از استفاده از مواد شیمیایی مخرب و کودهای صنعتی خودداری میکنند. کشاورزی و خوراکیهایی به دام داده میشود که به طور طبیعی و بدون استفاده از مواد شیمیایی مخرب و کودهای صنعتی تولید میشوند. این نشانه نشان میدهد که محصولات ارگانیک با رعایت استانداردها و معیارهای مشخصی تولید شده. به طور کلی، داشتن گواهی ارگانیک نشان میدهد که محصول به طور اخلاقی و محیطی مسئولیتپذیرانه تولید شده است و از سلامت مصرفکننده، محیط زیست، و اقتصاد محلی حمایت میکند. حالا سوالی که مطرح میشه این هست که علامت گواهی به چه شکلی میتونه باشه؟ باید خاطر نشان کرد که هر شرکت علامت و گواهی مخصوص خود را دارد. مثل شرکت اروپا که این علامت به صورت برگ طراحی شده.
اتحادیه اروپا دارای یک سیستم گواهیدهی ارگانیک است که شرکتهای مختلفی زیر نظر آن مجاز به صدور گواهی ارگانیک هستند. این شرکتها عبارتند از:- ECOCERT
- Soil Association Certification Ltd.
- Organic Farmers & Growers Ltd.
- Biogro
- CERES GmbH

چند نکته ی مهم دیگر
خرید محصولات ارگانیک یک موضوع مهم برای حفظ سلامتی و محیط زیست است. هنگام خرید محصولات ارگانیک،
میتوانید با رعایت چند نکته مطمئن شوید که محصولات شما واقعاً ارگانیک هستند. در ادامه، نکاتی که باید در خرید محصولات
ارگانیک رعایت کنید، آورده شده است:
- گواهینامهها: محصولات ارگانیک باید دارای گواهینامههای معتبر از سازمانهای معتبر باشند. در بسیاری از کشورها، گواهینامههای مشخصی برای محصولات ارگانیک وجود دارد که نشاندهنده رعایت استانداردهای مشخص در تولید ارگانیک است.
- اندازهگیری واحدهای معیار: معمولاً محصولات ارگانیک از نظر حجم و اندازه کمی تفاوت دارند. به طور مثال، سبزیجات ارگانیک ممکن است کوچکتر باشند یا میوهها کمی کوچکتر از نمونههای غیرارگانیک. این امر نشاندهنده نداشتن هورمونها و مواد شیمیایی است
- توجه به فصلبندی: اگر ممکن است، محصولات ارگانیک را به مطابقت با فصلهای سال انتخاب کنید. محصولات موسمی ترین محصولات هستند که معمولاً از طریق روشهای طبیعی بیشترین ارگانیسم را دارند
- انتخاب فروشگاههای معتبر: از فروشگاهها و منابع معتبر برای خرید محصولات ارگانیک استفاده کنید. اینگونه مطمئن میشوید که محصولات از تأمینکنندگان معتبر و تولیدکنندگان ارگانیک تهیه شده
- توجه داشته باشید که ممکن است تولید کننده از کودها و مواد شیمیایی استفاده کرده باشد، در حالی که محصولات ارگانیک باید از این مواد خودداری کنند