آموزشی, دسته بندی نشده, معرفی

کلروفیل

کلروفیل

اگه شخصی هستید که در حوضه ی گیاهان دارویی فعالیت می‌کنید یا از جمله اشخاصی هستید که به محصولاتی که یک شبه کل شبکه های مجازی را در برمی‌گیره علاقه مند هستید حتما اسم کلروفیل تا الان باید به گوشتان خورده باشه. شاید هم به ذهنتان خطور کرده که برای یک بار این محصول را امتحان کنید و فواید آن را به چشم ببینید.به عنوان اولین سوال باید بدونیم که کلروفیل چیست؟ آیا به راستی درسته که تاثیرات چشمگیری روی پوست و مو بیشتر از هر ماده ی شیمیایی و یا برند تجاری داره ؟ شاید هم جزو محصولاتی باشد که با شهرت و طلوع ناگهانی، غروب ناگهانی تری داشته باشه و تا چند سال آینده اسمی از کلروفیل نشنویم. جواب تمام این سوالات در همین مطالبی است که قراره با هم بررسی کنیم؛ پس تمام تمرکز را برای چند دقیقه ( البته بستگی به قدرت تند خوانی خودت داره ) روی این مقاله بزار و جواب تمام سوالات ذهنت را به تیم طبیعت پیکر بسپر.

Chlorophyll

کلروفیل چیست؟

کلروفیل یک پیگمنت سبز است که در سلول های گیاهان و برخی از باکتری ها وجود دارد. این ترکیب بیولوژیکی مسئول انتقال نور به انرژی در فرایند فتوسنتز است. به عبارت دیگر، کلروفیل نقش اصلی در تبدیل نور خورشید به انرژی شیمیایی دارد که گیاهان از آن برای تولید غذا و انرژی استفاده می‌کنند. رنگ سبز کلروفیل از جذب نور قرمز و آبی و پراکندگی نور سبز استفاده می‌کند.این فرایند به گیاهان این قابلیت را می‌دهد که نور خورشید را به انرژی شیمیایی تبدیل کرده و اکسیژن آزاد کند. در نتیجه اگه بخواهیم از توضیحات علمی و حوصله سر بر فاصله بگیریم کلروفیل باعث شروع یکی از فرآیند های اساسی و حیاتی در طبیعت می‌شود که انرژی خورشید را به انرژی شیمیایی تبدیل می‌کند. حالا چه ربطی به پوست و مو انسان داره؟ ادامه ی مطلب را از دست نده

کلروفیل
Image by benzoix on Freepik

تاثیر کلروفیل بر مو

تقریبا ریزش مو برای اکثر ما یک تجربه ی ناخوشایند محسوب می‌شه. با توجه به اینکه ریزش موی روزانه تا حدی طبیعی است اما با توجه به سابقه ی ژنتیک افراد و استاندارد های زیبایی امروز، هر شخص را به فکر وا می‌دارد تا برای جلوگیری از یک رویداد هولناک به فکر چاره و جلوگیری آن باشد. درمان و ریزش مو راه های زیادی دارد که متاسفانه فقط تعداد کمی از آن ها اثر بخش است. خوردن کلروفیل به عنوان یک ماده ی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان می‌تواند به سلامتی عمومی بدن و زیبایی پوست و مو ها کمک کند. کلروفیل به دلیل ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود، به تقویت سلامت پوست و مو در بدن می‌پردازد و درخشندگی مو ها را نیز افزایش می‌دهد. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف کلروفیل به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و اثرات ضد باکتریایی داشته. با توجه به اینکه کلروفیل یک ماده طبیعی در گیاهان می‌باشد نیازی به نگرانی در خصوص عواقب آن ندارید و می‌توانید با خیال راحت کلروفیل را به صورت خوراکی مصرف کنید.

Image by benzoix on Freepik

تاثیر کلروفیل بر پوست

ویتامین ها و مواد معدنی حاصل از کلروفیل موجب به تغذیه پوست می‌شوند و به تراز اسیدیته پوست کمک می‌کنند. خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کلروفیل تنها به اثرگذاری خود بر روی مو منتهی نمی شود و باعث کاهش التهاب های پوستی می‌شود همچنین از پوست در برابر رادیکال های آزاد محافظت می‌کند. حالا اگر تمامی این نکات مثبت را کنار بزاریم، خاصیتی که بیشتر موجب شگفتی این محصول شده خاصیت کلاژن سازی ترکیبات کلروفیل بر روی پوست است. کلاژن یک پروتئین حیاتی در ساختار پوست است که به عنوان یک شبکه حمایتی عمل می‌کند و به پوست خاصیت ارتجاعی بیشتری می‌بخشد. به علاوه مانند یک پوشش محافظتی در برابر آسیب های محیطی مثل اشعه ی UV و آلودگی ها عمل می‌کند. نباید فراموش کنیم که کلاژن با نگه داشتن رطوبت در لایه های زیرین پوست از خشکی و کاهش خطوط جلوگیری می‌کند. با افزایش سن و عوامل مختلف، تولید کلاژن کاهش می‌یابد که خود باعث چین چروک بر روی پوست می‌شود. در نتیجه بهتره با مواد کلاژن سازی از جمله کلروفیل تا حد ممکن حالت ارتجاعی پوست را حفظ و از آن نگه داری کنیم.

فواید دیگر کلروفیل؛ مقابله با سرطان !

درمان سرطان با کلروفیل شاید کمی اغراق شده به نظر بیاید. شاید هم با خود بگویید برای بزرگ کردن و ترند کردن برخی از محصولات دست به نوشتن چه ادعا های بزرگی می‌زنند. در واقعیت هم حرف شما درست است. با کلروفیل نمی‌توان به جنگ با سرطان رفت و هیچ مدرک اثبات شده ای در این خصوص وجود ندارد. ولی در یکسری از تحقیقات اعلام شده که می‌تواند تا حد کمی از ابتلا به سرطان جلوگیری کند. زمانی که داشتم در مورد کلروفیل در اینترنت جستجو می‌کردم، هدفم این بود که مطالبی جمع آوری کنم که در کمتر سایتی به آن پرداخته شده باشد. در این جستجو و وبگردی حدود هفتاد درصد از سایت هایی که به زبان فارسی مقاله نوشته بودند با این عنوان رو برو شدم ” مقابله با سرطان با مصرف کلروفیل “. متاسفانه هیچ سایت معتبر خارجی به این خاصیت به عنوان یکی از خواص و تاثیرات کلروفیل اشاره ای نکرده بود. شاید هم یک ترجمه ی اشتباه باعث شده که همچین عنوانی برای کلروفیل استفاده شود. به هر حال نمی‌شود حتی از چند درصدی هم که از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کنه چشم پوشی کرد و منکر خواص بی نظیر دیگر کلروفیل شد.

تاثیر کلروفیل در کم خونی

کم خونی معضلی که امروزه خیلی از افراد کم و بیش درگیر آن هستند. کمبود مواد مغذی از جمله فولیک اسید، ویتامین C و ویتامین B12، برخی اختلالات ژنتیکی، خونریزی ناشی از زخم، عمل جراحی، دوران قاعدگی شدید و یا مشکلات گوارشی باعث بروز کم خونی در بدن می‌شوند.خبر خوب اینه که اسید فولیک موجود در کلروفیل نفش مهمی در تولید سلول های خونی دارد. کلروفیل باعث جذب اکسیژن و افزایش تولید سلول های خونی می‌شود که می‌تواند به بهبود وضعیت کم خونی کمک کند. جالب است بدانید کلروفیل به عنوان یک منبع غنی از آهن و یکی از عتاصر مورد نیاز برای تولید هموگلوبین در خون، به عنوان درمان کم خونی مورد تایید وزارت بهداشت واقع نشده و بیشتر به عنوان یک مکمل تقویتی شناخته می‌شود. با توجه به انواع و طیف گسترده ای که این بیماری دارد بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا در ابتدا علت کم خونی خود را بیابید.

Image by Freepik

از چه روش هایی کلروفیل مصرف کنیم؟

کلروفیل به چند شکل و فرم در دسترس است و می‌توان آن را به طرق مختلف مصرف کرد

1. مصرف مکمل های کلروفیل: کپسول ها،قرص ها یا پودر های حاوی کلروفیل می‌توانند به عنوان مکمل های غذایی در دسترس باشند

2. مواد غذایی حاوی کروفیل: مصرف مواد غذایی حاوی کلروفیل نظیر سبزیجاتی مانند جعفری، اسفناج، کلم، و جلبک ها

3. نوشیدن آب کلروفیل: برخی افراد آب کلروفیل را مستقیما می‎‌نوشند. این آب معمولا از برگ گیاهانی چون گندم و جو به دست می‌آید

4. استفاده در آشپزی: برخی از آشپزها از پودر کلروفیل به عنوان یک افزودنی به غذاها، نوشیدنی ها یا سالادها استفاده می‌کنند

کلروفیل در صنعت مد

قطعا دانستن این که از کلروفیل در حوضه ی پوشاک و مد استفاده می‌شود، عجیب خواهد بود. برخی از شرکت ها ی مد از الیاف حاصل از گیاهان حاوی کلروفیل برای تولید پوشاک استفاده می‌کنند. شاید دلیل این انتخاب این باشد که الیاف حاصل از کلروفیل خواص تنفسی دارند و دوستدار محیط زیست نیز می‌باشند. استفاده از کلروفیل تنها در صنعت پوشاک و غذایی محدود نیست و در مطالعات دارویی و تحقیقات پزشکی نیز اثر گذار است. به عنوان یک منبع با ارزش در تحقیقات داروسازی از کلرفیل استفاده می‌شود که در زمینه های مرتبط با سرطان و التهابات نقش بسزایی داشته است. قابل ذکر است که تحقیقات پزشکی گسترده ای از اثرات کلروفیل در زمینه های بهبود قند خون، سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی در حال انجام است که در صورت هرگونه به روز رسانی جدید و اثبات تاثیرات توسط شرکت ها ی معتبر جهانی، به اطلاع حضور شما عزیزان از طریق تیم نویسندگان طبیعت پیکر خواهد رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *