معرفی

پودر جوانه گندم برای چاقی صورت

خواص جوانه گندم چاقی صورت

معمولا قبل از شروع هر مقاله تحقیقاتی در خصوص محصول مورد نظر در سایت های معتبر خارجی انجام می‌دهم. با خودم گفتم این‌دفعه چند سایت داخلی را هم در کنار این منابع قرار بدم. جالب بود که بعد از سرچ کلمه جوانه گندم اولین سایت های پیشنهادی گوگل، سایت هایی با تیتر تاثیر فوق العاده این پودر بر روی چاقی و پر شدن صورت بودند. نه از مواد معدنی و نه از تاثیراتی که بر روی گوارش دارد، حداقل در 5 سایت اول، هیچ خبری نبود. با اینکه از قبل برخی از خواص جوانه گندم را میدانستم ولی برایم جالب بود که پربازدید ترین آن را از قلم انداخته بودم. با خودم گفتم بهتره که من هم روی همین نکته تمرکز کنم و مقاله بعدی را به این موضوع اختصاص بدم. چند سایت اول را چک کردم و هیچ منبعی از تصدیق تاثیرات جوانه گندم بر روی چاقی صورت پیدا نکردم. به سراغ سایت های معتبر خارجی رفتم؛ آنجا هم خبری نبود. حتی در گوگل با هر پسوند و پیشوندی تایپ کردم به این امید که سایتی با محوریت این موضوع را به من نشان دهد. شاید هم این موضوع مربوط به طب سنتی باشد و در مقالات خارجی سهم خاصی را نتوانسته باشد از آن خود کند، یا اینکه همچین مسئله ای اصلا صحت نداشته و تنها یک تئوری بی پایه و اساس است. اگر دوست دارید جواب منطقی برای این سوال پیدا کنید و از خواص اثبات شده‌ و علمی جوانه گندم بهره مند شوید، از خواندن این مقاله غافل نشوید.

جوانه گندم چیست؟

مهم نیست که از چه ملیت و قومی باشیم یا کجای دنیا زندگی می‌کنیم، گندم یکی از عناصر اصلی در خوراک روزانه‌ی هر انسانی هست. از حدود 9,000 سال پیش، گندم در اروپا و آسیا کشت می‌شده و هنوز هم سهم بسیار مهمی در صنعت کشاورزی و تغذیه هر کشوری دارد. مواد معدنی، ویتامین ها و کربوهیدرات ها ذرات تشکیل دهنده غلات و مخصوصا گندم هستند. معمولا نام های سبوس و جوانه گندم را زیاد می‌شنویم اما جالب است که بدانید خیلی از مردم نمی‌دانند که همگی این موارد محصول یک گیاه هستند. گیاه گندم علف بلندی است که در بالای آن حالت خوشه ای دارد. خوشه شامل دانه های گندم است که در هر خوشه به طور میانگین بین 20 تا 100 عدد دانه وجود دارد. هر دانه گندم سه قسمت دارد: سبوس، اندوسپرم و جوانه. سبوس پوست بیرونی این دانه هاست. آندوسپرم، چیزی که بیشتر دانه گندم را تشکیل می دهد، در داخل سبوس آن قرار دارد. جوانه بخشی ازاین دانه است که برای رشد به گیاه جدید جوانه می زند. زمانی که گندم به آرد سفید تبدیل می شود، معمولاً سبوس و جوانه آن حذف می شود. با این حال، جوانه سالم ترین قسمت این گیاه نامیده می‌شود. با اینکه خیلی کوچیکه، اما تنها حدود 3 درصد از دانه گندم را تشکیل می دهد. می توانید جوانه گندم را به صورت خالص به بسیاری از مواد غذایی مختلف اضافه کنید تا فواید سلامتی آن را تجربه کنید.

جوانه گندم چه فوایدی دارد؟

جوانه گندم خواص متعددی دارد و معمولا استفاده روزانه این حصول توصیه می‌شود. با اینکه به صورت مستقیم قابل خوردن نیست ولی با روش ها و اشکال گوناگون می‌تواند وارد چرخه غذایی هر فرد شود.

1. بهبود عملکرد کلی بدن

جوانه گندم حاوی مواد معدنی بسیاری است که باعث می‌شود ضعف بدن که ناشی از کمبود روی، فسفر، پتاسیم و منیزیم است از بین برود. همچنین زینک موجود در آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و روند درمان شما برای بیماری های ویروسی مثل سرماخوردگی را سریعتر می‌کند. منیزیم نیز نقش پر رنگی در تقویت سیستم ایمنی دارد و در کنارش به استحکام استخوان نیز کمک می‌کند. فسفر در کنار کلسیم به ترمیم و رشد بافت کمک کرده و نقش بسیار مهمی در سلامت عمومی بدن دارند.

2. کمک به هضم غذا

اگر بخواهیم فقط به یک دلیل برای مصرف جوانه گندم اکتفا کنیم، باید به فیبر بالا و رژیمی این محصول اشاره کرد. فیبر به بدن شما کمک می کند تا حرکات روده منظم و سالم تری را داشته باشید. . علاوه بر این، رژیم غذایی سرشار از فیبر در تنظیم سطح کلسترول خون نقش پر رنگی دارد. در صورتی که از مشکلاتی مانند یبوست و یا هضم سخت غذا رنج می‌برید، در کنار فیبر های مرکباتی، حتما از جوانه گندم به صورت روزانه استفاده کنید و تاثیرات آن را بعد از یک هفته مشاهده کنید.

3. افزایش انرژی

بسیاری از ویتامین های ضروری برای بدن را می‌توان در ترکیبات جوانه گندم پیدا کرد که برخی از این ویتامین ها مانند ویتامین های گروه B شامل فولات، تیامین و B6 است. ویتامین های گروه B به بدن شما کمک می کنند تا کربوهیدرات ها و چربی ها را به انرژی برای بدن شما تبدیل کنند. نمی‌توان انرژی که دانه های این گیاه به ما ‌می‌دهد را با یک نوشابه انرژی زا مقایسه کرد ولی تاثیر بسیار زیادی در پایداری انرژی عمومی یک فرد عادی دارد.

جوانه گندم ساری مازندران

4. تقویت سیستم ایمنی

همانطور که پیش تر گفته شد، این محصول گیاهی حاوی ویتامین E است که این ویتامین به صورت یک آنتی اکسیدان عمل کرده و از مواد حاوی چربی مانند سلول های مغز، غشای سلولی و کلسترول محافظت می‌کند. در واقع ویتامین E آنها را از آسیب هایی که می تواند توسط رادیکال های آزاد در بدن ایجاد شود محافظت می کند. آسیب هایی که توسط رادیکال های آزاد به بدن وارد می‌شود می‌تواند در آینده به بیماری سرطان و مشکلات قلبی تبدیل شود.

5. کاهش ابتلا به بیماری های قلبی

جوانه گندم حاوی فیتوسترول است، ماده‌ای که موجب به کاهش جذب کلسترول می‌شود. از آنجایی که اشکال این مواد شبیه به کلسترول است، می توانند باعث عدم جذب کلسترول بد توسط گیرنده های روده شود؛ و همین امر به کاهش خطر بیماری قلبی عروقی و حمله قلبی کمک می‌کند. قطعا نمی‌توان از این گیاه انتظار معجزه داشت ولی تحقیقات نشان داده کسانی که به طور مدوام از جوانه گندم به خصوص در سنین پایین استفاده می‌کنند، کمتر به این دسته از بیماری ها مبتلا می‌شوند.

6. تقویت عضله

جوانه گندم یک مثال عالی از یک منبع پروتئین گیاهی است. پروتئین علاوه بر انجام عملکردهای ضروری بدن مانند ساختن و ترمیم عضلات به شما کمک می کند احساس گرسنگی کمتری را در طول روز تجربه کنید. کسانی که ورزشکار هستند می‌توانند جوانه گندم را به صورت ساشه ای خریداری و مصرف کنند. در کنار مکمل های پودری می‌توانید از نصف هر ساشه جوانه گندم استفاده کنید. در صورتی که قصد خرید جوانه گندم تازه دارید و یا می‌خواهید اطلاعات بیشتری راجب این محصول به صورت ساشه ای کسب کنید، تنها کافیست که روی همین لینک کلیک کنید.

7. تقویت فولیکول های مو

دانه های گیاه گندم غنی از مواد معدنی، انواع ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه B، روی و آهن است که نقش موثری بر روی تقویت فولیکول های مو دارد. ویتامین B5 موجود در پودر جوانه گندم موجب گردش خون در کف سر شده که این جریان خون به تغذیه ریشه مو کمک می‌کند. از دیگر ویتامین هایی که در تقویت مو نقش موثری دارد می‌توان از ویتامین E نام برد که به عنوان یک آنتی اکسیدان از آسیب های اکسیداتیو به سلول های مو جلوگیری کرده و باعث درخشندگی و استحکام مو می‌شود. از آنجایی که روی و آهن هر دو برای ساخت کراتین و افزایش استحکام مو ضروری هستند، در صورت مصرف مرتب جوانه گندم تا حدودی از ریزش موی خود جلوگیری کنید.

ضررات احتمالی جوانه گندم

جوانه گندم فواید زیادی دارد ولی بهتر است بدانید که بهترین پودر جوانه گندم ضرراتی نیز در کنارش ممکن است ایجاد کند. با این حال، مهم است که به خطرات احتمالی زیر توجه داشته باشید:

1. آلرژی

جوانه گندم حاوی آگلوتینین است.آگلوتینین به تنهایی موجب بروز آلرژی در برخی از افراد می‌شود. اگر آلرژی خفیف به گندم دارید، علائم شما ممکن است بعد از خوردن جوانه گندم بدتر از بعد از خوردن محصولات غلات کامل باشد. پس به یاد داشته باشید که موادی که حاوی جوانه گندم است واکنش آلرژیک متفاوتی با خوردن مستقیم پودر جوانه گندم دارد. از آنجایی که آگلوتینات جوانه گندم از خود جوانه است، ممکن است متوجه شوید که آلرژی شما به گندم به راحتی با خوردن جوانه گندم به تنهایی ایجاد می شود.

2. سنگ کلیه

جوانه گندم سرشار از اگزالات است. اگزالات ترکیبی است که توسط بدن شما به عنوان یک ماده زائد ساخته می شود. خوردن بیش از حد اگزالات می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه در برخی افراد شود. جوانه گندم در هر قاشق غذاخوری حدود 10 میلی گرم اسید اگزالیک دارد.

خواص جوانه گندم چاقی صورت

میزان و مقدار مصرف جوانه گندم

راه های مختلفی وجود دارد که می توانید جوانه گندم را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید. شما می توانید با کلیک بر روی کلمه فروشگاه محصول مورد نظر خود را پیدا کرده و اطلاعات بیشتری درخصوص ویژگی، میزان مصرف و قیمت جوانه گندم به دست آورید. جوانه گندم خام شبیه آرد سوخاری است و بافتی ترد دارد. با این حال، جوانه گندم را می توان به پودر، روغن یا عصاره نیز تبدیل کرد. یک وعده یک قاشق غذاخوری فقط 25 کالری دارد و می توان آن را به سوپ، آش، خورشت، انواع کوکو، سالاد، شیر و انواع کیک و شیرینی اضافه کرد. یکی از راه های رایج برای خوردن جوانه گندم خام، قرار دادن آن روی غلات یا ماست گرم یا سرد است. شما همچنین می توانید آن را به مافین ها، کاسرول ها یا پنکیک ها در حین پختن اضافه کنید. شما حتی می توانید جوانه گندم را در غذاهایی مانند اسموتی ها و خوراکی هایی مانند گوشت قلقلی قرار دهید.

سوال آخر؛ آیا جوانه گندم صورت شما را چاق می‌کند؟


تا به اینجای مقاله متوجه شدیم که پودر جوانه گندم بر روی سلامت عمومی بدن تاثیر زیادی دارد اما هیج گونه شواهد علمی مبنی بر اینکه مصرف جوانه گندم باعث چاق شدن صورت می‌شود در سایت های خارجی وجود نداشته و ممکن است این فرضیه بر اساس تجربه ی شخصی نویسندگان برخی از وبسایت های ایرانی باشد. با توجه به مواد مغذی که در موردشون صحبت شد، این پودر بر روی شفافیت و درخشش پوست به مرور زمان تاثیرات مثبتی دارد و به بهبود و افزایش طراوت آن کمک می‌کند. در واقع چاقی و پر شدن صورت بیشتر به عوامل کلی مانند رژیم غذایی، ژنتیک و میزان کالری مصرفی دارد. بسیاری از افراد ممکن از بعد از مصرف این محصول، در وضعیت پوست خود بهبود و پیشرفت زیادی را تجربه کنند اما این تغیرات معمولا به عنوان بخشی از بهبود کلی سلامت بدن اتفاق می‌افتد، نه صرفا به دلیل خوردن جوانه گندم.

منبع: www.webmd.com


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *