کینوا

خواص باور نکردنی از کینوا

فیبر و کالری کینوا

کینوا به عنوان یک غلات کامل فواید تغذیه ای و سلامتی زیادی دارد. همچنین سرشار از پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان ها و غیره است. اگرچه مردم می توانند دانه های کینوا را به روشی مشابه بیشتر غلات بپزند و بخورند، اما روش ها و دستورهای غذایی متنوع تری برای پخت این دانه های مغذی نیز وجود دارد. هم دانه ها و هم برگ های این گیاه همه کاره و قابل خوردن است. در اینجا سعی داریم که به فواید اثبات شده کینوا بپردازیم. به علاوه، در مورد کیفیت غذایی کینوا و نحوه افزودن آن به رژیم غذایی نیز صحبت خواهیم کرد.


دانه‌های کینوا چه خواصی دارند؟

در این بخش تعدادی از مزایای سلامتی مصرف منظم کینوا را برای شما دسته بندی کردیم که عبارتند از:

شناخته شده به عنوان یک منبع پروتئین گیاهی

افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می کنند باید منابع غیر حیوانی پروتئینی را پیدا کنند تا مطمئن شوند که به اندازه پروتئین کافی دریافت می کنند. یک فنجان کینوا پخته شده با وزن 185 گرم، 8.14 گرم پروتئین را فراهم می کند. پروتئین های موجود در کینوا طیف گسترده ای از اسیدهای آمینه را تشکیل می‌دهند. این اسیدهای آمینه برای حمایت از رشد عضلانی و فعالیت ایمنی، در میان دیگر عملکردهای ضروری بدن، حیاتی هستند. این باعث می شود که کینوا یک انتخاب غذایی عالی برای رژیم گیاهخواری یا وگان به شمار می‌رود. و البته بر خلاف بسیاری از غلات دیگر، میزان بالایی لیزین در ترکیبات خود دارد. لیزین یک اسید آمینه ضروری است که برای سنتز پروتئین ها حیاتی است و در فرآیندهایی مانند رشد و توسعه نقش دارد.

میزان فیبر بالای کینوا

کینوا در مقایسه با سایر غلات فیبر بالایی دارد و در یک فنجان 185 گرمی، 5.18 گرم آن فیبر است. بزرگسالان بسته به سن روزانه به 22 تا 34 گرم فیبر نیاز دارند. طبق آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، مصرف فیبر کافی می تواند به کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله یبوست، کلسترول بالا، سطح قند خون بالا و دیورتیکولوز کمک کند. رژیم های غذایی غنی از فیبر موجب کنترل وزن می‌شود. این به این دلیل است که غذاهای سرشار از فیبر به افراد کمک می کند که برای مدت طولانی تری احساس سیری کنند و به طور بالقوه باعث کاهش مصرف کلی غذا در فرد می شود.

یک منبع غنی از آنتی اکسیدان

کینوا در مقایسه با سایر غلات رایج در رژیم غذایی بدون گلوتن منبع خوبی از آنتی اکسیدان هاست. بیشتر محصولات بدون گلوتن از ذرت، برنج یا آرد سیب زمینی تشکیل شده که معمولاً حاوی مواد مغذی کمتری نسبت به محصولاتی که از کینوآ تهیه می‌شوند، مانند آرد کینواست. همچنین کینوا کمبود ویتامین E در بدن را تا حدودی جبران می‌کند. کینوا دارای یک ترکیب آنتی اکسیدانی است که تا جای ممکن به کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب، برخی سرطان ها و چندین اختلال چشمی کمک می‌کند.

کینوا جایگزین برنج

کمبود منگز در بدن را جبران می‌کند

یک فنجان کینوا پخته شده حاوی 1.17 میلی گرم منگنز است. مصرف روزانه کافی منگنز برای بزرگسالان بین 1.6 میلی گرم و 2.6 میلی گرم اعلام شده. در واقع منگز ماده‌ای است که برای رشد و متابولیسم بدن ضروری است. این عنصر همچنین در کنار بسیاری از آنزیم های بدن برای حمایت از عملکرد آنها کار می کند.

حاوی مقادیر بالای آهن

یک فنجان کینوا 2.76 میلی گرم آهن را تامین می کند. آقایان باید روزانه 8 تا 11 میلی گرم آهن مصرف کنند. در حالی که این مقدار برای خانم ها 8 تا 15 میلی گرم در روز تعیین شده. در دوران بارداری، فرد باید 27 میلی گرم آهن را وارد بدن خود کند. آهن برای اکثر عملکرد های بدن نقش مهمی دارد. به عنوان مثال، آهن بخشی ضروری از هموگلوبین است. این ترکیب اکسیژن را در خون حمل می کند و از انرژی و عملکرد سلولی در سراسر بدن پشتیبانی می کند. مصرف کافی آهن همچنین به بافت سالم و متابولیسم ماهیچه ها حمایت می‌کند.


یک منبع مناسب برای تامین فولات

فولات یک ویتامین B ضروری است که نقش کلیدی در تشکیل DNA را ایفا می‌کند. به گفته بسیاری از منابع، دریافت فولات کافی در دوران بارداری برای کاهش احتمال نقص در سیستم عصبی نوزادان بسیار مهم است. دریافت فولات غذایی به اندازه کافی ممکن است خطر ابتلا به چندین سرطان و حتی برخی از انواع افسردگی را کاهش دهد. یک فنجان کینوا پخته شده حاوی 77.7 میکروگرم فولات است. بزرگسالان باید 400 تا 600 میکروگرم فولات در رژیم غذایی خود صرف کنند. البته افراد باردار ممکن است فقط با مصرف مکمل های اسید فولیک بتوانند فولات کافی را دریافت کنند.

منیزیم را تامین می کند

یک فنجان کینوا پخته شده حاوی 118 میلی گرم منیزیم است. بزرگسالان بسته به جنس و سن باید 310 الی 420 میلی گرم در روز مصرف کنند. منیزیم برای عملکرد بیش از 300 واکنش آنزیمی ضروری است و در هر سلول بدن وجود دارد. منبع ODSTrusted نشان می دهد که سطوح پایین منیزیم با نگرانی های زیادی رابطه مستقیم دارد؛ از جمله:

  • فشار خون بالا
  • بیماری قلبی و عروقی
  • دیابت نوع 2
  • میگرن

با این حال همچنان تحقیقات بیشتری برای تایید اثرات منیزیم بر روی بدن در حال انجام است.

کوئرستین و کامفرول

کینوا حاوی ترکیبات گیاهی کورستین و کامفرول است. این آنتی اکسیدان ها ممکن است در برابر طیف وسیعی از شرایط مختلف از بدن محافظت کنند. به عنوان مثال، طبق برخی از تحقیقات، کامفرول از بدن در برابر عفونت، بیماری قلبی، دیابت و چندین سرطان محافظت می‌کند. کوئرستین همچنین تا حدودی به تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر عفونت و التهاب کمک می‌کند.

کینوا چه خواصی دارد


مقدار فیبر، پروتئین و کالری در کینوا

کارشناسان گیاهی کینوا را به عنوان یک شبه غلات طبقه بندی می کنند نه به عنوان یک غلات کامل. البته مشخصات تغذیه ای مشابه زیادی با غلات دارند. تولیدکنندگان می‌توانند مانند سایر غلات، بذرهای شبه غلات را آسیاب کنند و به آرد تبدیل کنند. غلات کامل ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر ضروری را فراهم می کنند. در صورتی که قسمت هایی از غله برداشته شود و محصول به اصطلاح فرآوری شود، بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر خود را از دست خواهند داد. جالب است که بدانید کینوا به طور طبیعی بدون گلوتن است. یک فنجان (185 گرم) کینوا پخته شده شامل:

  • 222 کالری
  • 8.14 گرم پروتئین
  • 5.18 گرم فیبر
  • 3.55 گرم چربی که 0.43 گرم آن اشباع است
  • و 39.4 گرم کربوهیدرات است.

کینوا بسیار مغذی است و می تواند بخش زیادی از نیاز روزانه فرد را تامین کند، از جمله:

  • منیزیم
  • منگنز
  • فولات
  • فسفر
  • مس
  • آهن
  • روی
  • پتاسیم
  • ویتامین B1
  • ریبوفلاوین
  • ویتامین B6

همین مقدار کینوا حاوی مقادیری ویتامین E، ویتامین B3 و کلسیم است.

رژیم غذایی با کینوا

کینوا حاوی ترکیباتی به نام ساپونین است که حشرات را بدون نیاز به آفت کش ها دور می کند. ساپونین در پوشش بیرونی کینوا وجود دارد. تولید کنندگان می توانند ساپونین ها را با مواد شوینده‌ی غذایی مخصوص حذف کنند. اگرچه تولید کنندگان از قبل ساپونین های کینواهای بسته بندی شده را حذف کرده اند. البته برای اطمینان بیشتر می‌توانید قبل از مصرف، دانه ها را آبکشی کنید. گنجاندن کینوا در رژیم غذایی آسان است. مردم می توانند از آن به جای برنج در هر دستور غذایی استفاده کنند. دانه های کوچک آن در کمتر از 15 دقیقه پخته می شوند. کینوا طعم آجیلی لطیفی دارد که آن را به یک ماده بسیار متنوع تبدیل می کند. می تواند در پخت و یا به عنوان دانه صبحانه نقش داشته باشد. کینوا همچنین در غذاهای جانبی گرم، سالادهای سرد و همبرگرها به خوبی کار می کند.

کینوا کربوهیدرات و پروتئین

سوالات متداول در خصوص کینوا:

تمام موضوعاتی که تا به اینجای کار صحبت شد، از منابع علمی و سایت های بین المللی به صورت خلاصه و به زبان ساده تر ترجمه شده است. تیم طبیعت پیکر سعی دارد تا علاوه بر جمع آوری اطلاعات معتبر و خلاصه نگاری آن، به تمام سوالاشما عزیزان در خصوص دانه های کینوا پاسخ دهد. البته ممکن است هنوز بخشی از ذهن شما درگیر یکسری از سوالات باشد. به همین منظور، در این بخش تعدادی از سوالات پر تکرار را قرار دادیم و سعی کردیم تا حد ممکن سوالات ذهنی شما را کمتر کنیم.

آیا کینوا از برنج سالم تر است؟

کینوا معمولاً حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به برنج است. برخی از افراد ممکن است استفاده از کینوا به عنوان جایگزینی برای برنج استفاده کنند.

کینوا پروتئین است یا کربوهیدرات؟

کینوا یک منبع گیاهی پروتئین است که منبع خوبی از کربوهیدرات نیز دارد. یک فنجان (185 گرم) کینوا پخته شده حاوی 39.4 گرم منبع مطمئن کربوهیدرات و 8.14 گرم پروتئین است.

آیا می توانیم هر روز کینوا بخوریم؟

خوردن کینوا به طور منظم می تواند به فرد کمک کند تا بسیاری از مواد مغذی ضروری را دریافت کند. مصرف یک رژیم غذایی متعادل با انواع میوه ها و سبزیجات بسیار مهم است. ممکن است شخصی انتخاب کند کینوا را به انواع غذاها اضافه کند. پس خوردن کینوا به صورت روزانه تا دو پیمانه مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند.

کینوا یک غلات کامل بدون گلوتن است که حاوی بسیاری از مواد مغذی است. می تواند منبع خوبی از پروتئین گیاهی، فیبر، آنتی اکسیدان، منگنز، آهن، فولات و منیزیم باشد. کینوا طعم ملایمی دارد. فرد می تواند آن را به انواع غذاها مانند سالاد اضافه کند یا به جای برنج از آن استفاده کند.

منبع: www.medicalnewstoday.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *