آیا قهوه فوری برای سلامتی مضره؟

ممکن است خیلی از طرفداران قهوه به کسانی که از قهوه فوری استفاده میکنند نگاه از بالا به پایین داشته باشند و این افراد را یک قهوه خور به حساب نیاورند؛ ولی در حقیقت تعداد طرفداران قهوهی فوری کم نیست و به دلایل زیادی ترجیح میدهند از این محصولات به جای قهوه دمی استفاده کنند. اگر برای یک بار هم که شده قهوه فوری را به دلایلی مانند سفر و نداشتن تایم کافی جایگزین قهوه معمولی کرده باشید، حتما متوجه تفاوت در طعم و کیفیت آن شدهاید. برای خیلی از افرادی که به صورت روزانه یا حداقل چندبار از قهوه آماده و فوری استفاده کردهاند این سوال پیش آمده که مصرف قهوه فوری چه ضرری میتواند برای بدن داشته باشد. در این مقاله همراه تیم طبیعت پیکر باشید تا بررسی کنیم که قهوه فوری چگونه درست میشود؟ چه تفاوتهایی با قهوه دمی دارد؟ و آیا به راستی به سلامتی بدن آسیب میزند یا خیر.
قهوه فوری چگونه تهیه میشود؟
این نوع قهوه که به به راحتی در آب و شیر حل میشود یک میانبر سریع برای خوردن قهوه به شمار میاد. یک ساشه قهوه را به آب داغ اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. قهوه فوری معمولاً با استفاده از دو روش تولید می شود: خشک کردن با اسپری یا خشک کردن انجمادی.
- در روش خشک کردن انجمادی، قهوه به طور مرتب دم می شود تا زمانی که به عصاره تبدیل شود. سپس عصاره منجمد می شود تا یک لایه نازک تشکیل شود و به دانه های گرانول تجزیه می شود. سپس گرانول های یخ زده تصعید می شوند تا مایع از آن خارج شود و در عین حال قهوه محلول باقی بماند.
- در روش دوم، خشک کردن با اسپری، قهوه دم کرده در هوای گرم و خشک مه پاش می شود. با افتادن قهوه، آب تبخیر می شود و کریستال های کوچکی از قهوه فوری را تشکیل می دهد.
قهوه فوری چه فرقی با قهوه دمی دارد؟
قهوه دمی و فوری شباهتها و تفاوتهای زیادی با هم دارند. اطلاعاتی که در این بخش این دو نوشیدنی را بر طبق تأثیرات سلامتی، محتوای کافئین و طعم آنها مقایسه می کنیم تا بتوانید انتخاب سالمتری داشته باشید.
1. اثرات سلامتی
خوردن قهوه هم میتواند مفید باشد هم مضر. مایکل راس مکدونالد، متخصص قلب و عروق در مرکز قلب و عروق هارلی استریت، میگوید: « هر دو منابع خوبی از آنتیاکسیدانها هستند و همچنین فواید زیادی هم برای بدن دارند؛ از جمله کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، سرطان کبد و آندومتر، بیماری پارکینسون و افسردگی. او همچنین تاکید می کند که هر دو شکل قهوه می توانند هوشیاری، انرژی و تمرکز را به اندازه قابل توجهی افزایش دهند.
در حالی که در هر دو نوع قهوه آنتی اکسیدان دریافت خواهید کرد، کریسی آرسنال، متخصص تغذیه می گوید: «برخی از مطالعات نشان می دهد که برخی از ترکیبات مفید، مانند اسید کلروژنیک (یک آنتی اکسیدان قوی) در نوع فوری و فرآوری شده این نوشیدنی کمتر باشد. بنابراین، از هر دو آنتی اکسیدان دریافت خواهید کرد، اما ممکن است از قهوه فوری کمتر دریافت کنید. در حالی که در هر دو نوع قهوه آنتی اکسیدان دریافت خواهید کرد، کریسی آرسنال، متخصص تغذیه می گوید: «برخی از مطالعات نشان می دهد که در قهوه فوری به دلیل روش های فرآوری آن برخی از ترکیبات مفید، مانند اسید کلروژنیک (یک آنتی اکسیدان قوی) ممکن است کمتر باشد. بنابراین، هر دو حاوی آنتی اکسیدان هستند، اما در قهوه فوری این میزان کافئین را کمتر دریافت میکنید. برخی افراد نگران محتوای آکریل آمید قهوه فوری هستند.
آرسنال همچنین می گوید: «در حالی که در مطالعات حیوانی در دوزهای بالا به عنوان یک سرطان زا بالقوه طبقه بندی شده است، ارتباط بین آکریل آمید رژیم غذایی و سرطان در انسان به خوبی ثابت نشده است. سازمان غذا و دارو تاکید می کند که غلظت آکریل آمید مورد استفاده در این مطالعات حیوانی بسیار بیشتر از غلظت های موجود در غذای انسان است. آکریل آمید به طور معمول از طریق پخت و پز در دمای بالا، مانند گریل، برشته کردن و سرخ کردن تشکیل می شود و عمدتا در غذاهای گیاهی به جای محصولات حیوانی وجود دارد. مک دونالد می گوید آکریل آمید را می توانید هم در سیب زمینی سرخ شده و هم دود تنباکو پیدا کنید. کلسی کاستا، متخصص تغذیه میگوید: «هر نوع قهوه که مستلزم برشته کردن دانههاست، از جمله جایگزینهایی مانند قهوههای غلات و ریشه کاسنی، به دلیل فرآیند برشته کردن، ذاتاً دارای آکریل آمید هستند. تنها نوع قهوه که میتوان فاقد آکریل آمید باشد قهوه سبز است. برای اطلاعات بیشتر راجب خواص قهوه سبز میتوانید روی همین لینک کلیک کنید و از اطلاعات مربوط به خواص و قیمت قهوه سبز مطلع شوید.
طبق اعلام سازمان غذا و دارو، قهوه فوری حاوی میزان بیشتری از آکریل آمید نسبت به قهوه معمولی است. با این حال میزان آکریل آمید قهوه فوری هنوز نسبتاً کم است و بی خطر است.

2. تفاوت میزان کافئین
اگر میخواهید که مقدار کمتری کافئین وارد بدنتان شود، خبر خوب این هست که قهوه فوری میزان کافئین کمتری نسبت به قهوه دمی دارد. طبق گفته وزارت کشاورزی آمریکا، یک فنجان 8 اونس قهوه دم شده حاوی 95 میلی گرم کافئین است، در حالی که یک فنجان قهوه فوری 8 اونس حاوی 62 میلی گرم کافئین است. اگر به کافئین حساس هستید، همچنان باید مراقب میزان نوشیدنی خود باشید. حتما تا به حال برای شما این سوال پیش آمده است که یک فرد بالغ در طول روز چه میزان کافئین میتواند مصرف کند؛ طبق گفته متخصصان، به طور میانگین برای اکثر افراد سالم، مصرف 400 میلی گرم کافئین در روز (حدود 3 تا 4 فنجان قهوه) بی خطر است و حتی می تواند مزایایی برای سلامتی داشته باشد. بسیاری از افراد نیز ممکن است نیاز داشته باشند مصرف قهوه خود را محدودتر از دیگران کنند. کاستا میگوید: «خوردن قهوه در دوران بارداری به دلیل ارتباط کافئین با وزن کم نوزاد هنگام تولد، زایمان زودرس و به خطر انداختن جان نوزاد احتیاط توصیه میشود.»
3. تفاوت در طعم و مزه
با توجه به اینکه قهوه فوری هنگام فراوری روغن خود را از دست میدهد ممکن است طعم ترشتر و تلختری نسبت به قهوه دمی داشته باشد. درست مانند قهوه دم شده، کیفیت قهوه فوری بر اساس برند و روش تولید متفاوت است. به طور کلی گفته می شود که قهوه فوری خشک شده یخ زده طعم بهتری نسبت به نوع خشک شده با اسپری دارد. با توجه به مواد افزودنی و شکر اضافه شده به قهوه فراوری شده، بسیاری از متخصصان پیشنهاد میکنند که از قهوه دم کرده استفاده کنیم. همچنین شایعات بسیار زیادی در مورد قهوه فرآوری وجود دارد و گفته میشود که در بسیاری از برندهای نامرغوب، از قهوه فاسد برای تولید قهوههای ساشهای و فوری استفاده میشود. تیم طبیعت پیکر این افتخار را دارد که مرغوب ترین و با کیفیت ترین قهوه فوری گرانولی را در اختیار شما عزیزان بگذارد. با توجه به گرانولی بودن این محصول، ماندگاری و طعمی اصیلتر از سایر رقبا در اختیار شما عزیزان قرار میدهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که روی همین کلمه کلید کنید و اطلاعات بیشتری در خصوص قیمت و ویژگیهای محصول دریافت کنید.
سوال آخر؛ قهوه فوری برای شما مضر است یا نه؟
مانند قهوه معمولی، قهوه فرآوری شده هم باید به صورت معتدل مصرف بشه تا به سلامتی شما ضربهای وارد نکند. در واقع، یک مطالعه در سال 2022 در مجله اروپایی قلب و عروق پیشگیرانه نشان داد که نوشیدن روزانه 2 تا 3 فنجان قهوه فوری، قهوه آسیاب شده یا قهوه بدون کافئین با کاهش بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. در حالی که برخی از افراد ممکن است طعم قهوه دم شده را ترجیح دهند، قهوه فوری جایگزین مناسبی است که تهیه آن ایمن و آسان است. علیرغم برخی پیامهای مختلط در مورد محتوای آکریل آمید قهوه فوری، مقدار نسبتاً کمی موجود برای مصرف انسان تقریبا بیخطر است. درست مانند قهوه دم کرده، برخی از افراد در صورت حساسیت به کافئین ممکن است علائمی چون عصبانیت، اضطراب یا لرزش را در صورت مصرف زیاد و مداوم قهوه فوری تجربه کنند. در این صورت، تغییر به چای گیاهی یا قهوه خرما میتواند به این افراد کمک کند. در صورتی که تمایل داشتید اطلاعات بیشتری در خصوص قهوه خرما به دست آورید تنها کافی است که روی همین کلمه کلیک کنید تا به صفحه مربوطه منتقل شوید.
سوالات متداول در خصوص قهوه فوری
در صورتی که احساس میکنید به تمام سوالاتی که در ذهن خود داشتهاید نتوانستیم پاسخ دهیم یا وقت کافی برای خواندن تمامی مطالب ندارید، کافی است که به این بخش یک نگاه کوتاه بندازید.

آیا قهوه فوری به خوبی قهوه معمولی است؟
قهوه فوری زمانی که در حد اعتدال مصرف شود فواید سلامتی مشابهی با قهوه معمولی دارد. با این حال، برخی افراد متوجه می شوند که قهوه دم کرده طعم بهتری دارد. البته شایعاتی در خصوص بسته بندی قهوههای فاسد به عنوان قهوه ساشهای و فوری وجود دارد ولی از سمت هیچ سازمانی این حرف تایید نشده است.
آیا قهوه فوری دارای همان کافئین قهوه معمولی است؟
قهوه فوری نسبت به قهوه معمولی کافئین کمی دارد. یک فنجان حاوی حدود 62 میلی گرم کافئین است، در حالی که یک فنجان قهوه معمولی حاوی حدود 95 میلی گرم کافئین دارد.
قهوه معمولی یا فوری؟ کدام سالم تر است؟
هر دو نوشیدنی ممکن است سلامت شما را تقویت کند که البته بیشتر به خاطر محتوای آنتی اکسیدانی آنهاست. تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن 2 الی 3 فنجان قهوه فوری یا معمولی در روز با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی و مرگ و میر مرتبط است.
نوشیدن روزانه چقدر قهوه فوری بی خطر است؟
برای بزرگسالان سالم، مصرف روزانه 400 میلی گرم کافئین به طور کلی بی خطر است. بسته به شدت دم کردن آن، ممکن است بتوانید تا 6 فنجان قهوه فوری در روز بنوشید زیرا یک فنجان 8 اونسی حاوی حدود 62 میلی گرم کافئین است. آرسنال توصیه می کند که اگر باردار هستید یا شرایط سلامت خاصی دارید، ممکن است لازم باشد مصرف روزانه کافئین خود را به 200 میلی گرم یا کمتر محدود کنید.
آیا تمام قهوه های فوری دارای آکریل آمید هستند؟
تمام قهوههای فوری حاوی آکریل آمید هستند و بیشتر قهوههای دمشده نیز همینطور هستند، البته در مقادیر کمتر. در حالی که برخی ممکن است نگران آکریل آمید به عنوان یک سرطان زا بالقوه باشند، مقادیر موجود در قهوه فوری کم است و برای مصرف انسان در صورتی که بیشتر از حد اعتدال نباشد بی خطر است.
منبع: www.eatingwell.com